Van CineEurope 2019 vooruitblikken op New Cinema

New Cinema 2019 (opvolger van de conferentie Cinema 2020 uit 2016) lijkt het antwoord te gaan geven op de vraag die op CineEurope 2019 in de lucht hing, namelijk wat nu?  Een vraag die de Europese bioscoopsector in zijn greep lijkt te hebben.

 HFN interviewde tijdens CineEurope 2019 David Hancock, die op Cinema 2020 al opriep tot een breder aanbod van cinema zoals bijvoorbeeld e-sports. Volgens Hancock zullen VOD diensten geen bedreiging gaan vormen voor de blockbusters in bioscopen, al zullen zij wel moeten gaan inzetten op de beleving waarvoor mensen naar buiten willen om films te zien.

Het hele interview met David Hancock, ‘Op zoek naar het grote plaatje’ is hier te vinden en in #148 van het Holland Filmnieuws Magazine. (Let wel, een groot deel is alleen te lezen na inloggen, maar leden van de NVBF kunnen gratis een account aanmaken)

Ook benieuwd naar wat de toekomst gaat brengen? Pablo Carrera, Hancock’s directe collega bij IHS Markit Technology, zal op donderdag 31 oktober tijdens New Cinema 2019 spreken over investment and growth binnen de bioscopensector.