RTL Nieuws: Oorlogsfilm De Slag om de Schelde toch nog dit jaar in bios: 'Dit wordt een succes'

De Slag om de Schelde is één van de duurste Nederlandse films ooit en moet dus veel bezoekers trekken om het geïnvesteerde geld terug te verdienen. Terwijl veel Amerikaanse studio's hun grote titels verzetten naar volgend jaar, gaat deze oorlogsfilm van eigen bodem 'gewoon' aankomende kerstvakantie in première. Een gedurfde zet, die niet zonder risico's is.

[...]

Ook Gulian Nolthenius, directeur van de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters, ziet hoe De Slag om de Schelde de bioscoopbranche een duw in de rug kan geven. "Er zijn mensen die zin hebben in een avondje bios en kijken wat er draait, maar ook mensen die specifiek door een film getrokken worden. Een grote film als De Slag om de Schelde zal zeker meer publiek trekken."

Wel wil hij wegnemen dat er op dit moment weinig films zouden draaien. "Er komen per maand nog altijd tientallen films uit. Dat zijn misschien niet altijd even bekende films met veel marketingbudget, maar er zijn sinds de heropening in juni nog steeds 6,5 miljoen mensen naar de bioscoop gegaan", vertelt Nolthenius.

Dat is volgens hem mede te danken aan de goede voorzorgsmaatregelen, die de bioscoop veilig maken. "Er is nog geen enkele besmetting in de bioscoop gemeld." Daarnaast willen mensen er toch even uit om te ontsnappen aan de realiteit, legt hij uit.

Lees het hele bericht op RTL Nieuws.