Pathé Leeuwarden officieel geopend op 21 april 2022

Pathé Leeuwarden aan het Ruiterskwartier is donderdagavond 21 april 2022 officieel geopend. Burgemeester Sybrand van Haersma Buma en oud-wethouder Friso Douwstra openden met een druk op de knop op feestelijke wijze de gloednieuw bioscoop, die volledig voorzien is van comfortabele Relax Seats, laserprojectie en een  Dolby Atmos zaal. De bioscoop – gebouwd volgens de laatste duurzaamheids- en energierichtlijnen – vertoont vanaf vrijdag 29 april ook speciale nachtvoorstellingen.

De bioscoop is al een aantal maanden open, maar Leeuwarden hield de officiële opening tegoed door de coronamaatregelen die eind 2021 nog golden. De opening werd vanavond groots gevierd met onder andere een rode loper, een champagnetoren, confetti en muziek. Met een druk op een rode knop startte Burgemeester Buma de film en konden alle genodigden met z’n allen heerlijk genieten in de Relax Seats van de film The Lost City.

Duurzame bioscoop
Pathé Leeuwarden is voorzien van 7 zalen met in totaal 620 Relax Seats en is gebouwd volgens van de laatste duurzaamheids- en energierichtlijnen. Het gebouw is volledig voorzien van de meest energiezuinige klimaat- en verlichtingsinstallaties (zoals verwarming en koeling met lucht- en water-warmtepompen) die optimaal zijn afgestemd op het gebruik en de openingstijden van de bioscoop. Voor de bouw is de kelder van het paleis van Justitie in Leeuwarden hergebruikt: een duurzamere optie dan slopen. Door voldoende kwaliteit en draagkracht kon de levensduur van de kelder verlengd worden. De materialen uit het bouwdeel dat wel is gesloopt, zijn gedeeltelijk hergebruikt. Ook heeft de bioscoop 365 zonnepanelen op het dak.

Voor meer over MVO bij Pathé op www.pathe.nl/mvo.

Lees het persbericht van de officiele opening op de website van Pathé.