Pathé bezoekers doneren statiegeld van vijf miljoen PET-flesjes aan drie goede doelen

Bioscoopketen Pathé kondigt vandaag met trots aan dat haar bezoekers maar liefst vijf miljoen PET-flesjes en blikjes hebben gedoneerd aan drie goede doelen. In totaal is daarmee een bedrag van €750.000,- gedoneerd aan Bio Vakantieoord, Stichting Jarige Job en de Plastic Whale Foundation, de organisaties ontvangen ieder €250.000,-. Een mooie prestatie, die bijdraagt aan betere afvalscheiding én een positieve impact heeft op mens en milieu. 

Sinds de invoering van statiegeld op PET-flesjes op 1 juli 2021 (en blikjes sinds 1 april 2023) faciliteert Pathé met 240 donatiebakken donaties van statiegeld aan de drie maatschappelijke partners. Met het opgehaalde bedrag van € 750.000,- kan Pathé samen met haar bezoekers helpen het verschil te maken. De drie goede doelen passen bij de ambitie van Pathé om zo min mogelijk impact te hebben op het milieu (Plastic Whale Foundation) en bioscoopbezoek toegankelijk te maken voor iedereen ongeachte leeftijd, inkomen, achtergrond en gezondheid (Bio Vakantieoord en Stichting Jarige Job). 

[...]

Frans Wientjes, directeur van Bio Vakantieoord: “Wij zijn trots dat we al 96 jaar gesteund worden door de bioscopen en filmtheaters en dat door de opbrengst van het statiegeld van de petflesjes en blikjes gezinnen met een ernstig gehandicapt kind op het Bio Vakantieoord een onbezorgde vakantie kunnen doorbrengen. Wij zijn Pathé daarom ook bijzonder dankbaar en danken de Pathé bezoekers hartelijk namens het hele Bio Vakantieoord en al haar vakantiegasten!”

Lees het hele persbericht online bij Pathé.