NVBF reactie op persconferentie d.d. 14 december

De NVBF heeft begrip voor de lockdown in Nederland om het aantal besmettingen terug te dringen. Als branche hebben wij onze reserve of de volledige sluiting van de bioscopen en filmtheaters een wezenlijke bijdrage daaraan zal hebben, omdat er sinds de komst van het virus in maart nog geen bronbesmettingen bij bioscopen en filmtheaters hebben plaatsgevonden. Op dit moment is het bioscoopbezoek reeds sterk beperkt tot maximaal 30 bezoekers per zaal en is het bezoek aantoonbaar veilig. Het Kabinet heeft zelf ook aangegeven dat de vorige sluiting van o.a. bioscopen nauwelijks iets heeft uitgehaald.

De 3e sluiting van dit jaar is een nieuwe klap voor de branche, waarbij vooral ook jongeren worden geraakt, omdat bioscoopbezoek voor hun nog één van de weinige uitjes was.

De branche zal met diverse ministeries in gesprek gaan voor extra steun. Bij de heropening op 20 januari spreekt de branche de verwachting uit dat de afgiftepunten en shops in bioscopen en filmtheaters, waar bezoekers iets te eten of drinken kunnen kopen, eveneens weer open kunnen. Om onbegrijpelijke redenen moesten deze tot op de dag van vandaag gesloten blijven.