Meer steun nodig voor bioscopen en filmtheaters

De NVBF roept de politiek op extra financiële steun te geven aan bioscopen en filmtheaters als een opening in de nabije toekomst niet mogelijk is. Tijdens een webinar van werkgeversorganisatie VNO-NCW heeft de NVBF ervoor gepleit bij de ministers Bas van ’t Wout van Economische Zaken en Hugo de Jonge van Volksgezondheid om naast de huidige TVL-regeling een TVL-Plus regeling in het leven te roepen.

Lees meer in het bericht van Holland Film Nieuws: Bioscopen en filmtheaters willen open óf meer steun, op nu.nl Bioscoopvereniging pleit voor uitbreiding steun bij langere sluiting of in ons persbericht van 3 maart jl.

Al lange tijd zijn de bioscopen en filmtheaters gesloten voor bezoekers. Het wordt tijd dat de bioscopen en filmtheaters hun deuren weer mogen openen voor de vele filmliefhebbers. En dat kan ook want bioscopen en filmtheaters zijn geen brandhaarden gebleken voor corona besmettingen.
Bioscopen en filmtheaters bieden bezoekers een veilige omgeving:

  • het protocol ‘verantwoord bioscoop-en filmtheaterbezoek’ word strikt gevolgd. Iedereen (bezoeker en werknemer) weet waar hij/zij aan toe is;
  • geen wachtrijen voor bezoekers. Enkel op reservering worden tickets verkocht;
  • bezoekers krijgen een vaste zitplek toegewezen en zitten op gepaste 1,5 meter afstand van elkaar;
  • bezoekers mogen enkel in de filmzaal een snack of alcoholvrij drankje nuttigen die is aangeschaft in de bioscoop of het theater;
  • bezoekers kijken één kant op (richting filmdoek);
  • bezoekers worden door goed opgeleid personeel de zaal in-en uitgeleid
  • direct na vertoning van een film verlaten de bezoekers de bioscoop of het filmtheater;
  • bioscopen en filmtheaters beschikken over de meest moderne technieken. Een optimale ventilatie in de zaal, met continue verse lucht, draagt ertoe bij dat besmettingen via druppels niet plaats kan vinden.

De NVBF hoopt dan ook van harte dat het Kabinet op 8 maart zal aankondigen dat de bioscopen en filmtheaters hun deuren voor het publiek weer mogen openen. Onder voorwaarden zoals beschreven en binnen de 1,5 meter afstand. 

Als bioscopen niet open mogen vanaf 15 maart: extra financiële steun in de vorm van een TVL-Plus!

De NVBF is namens haar leden blij met alle steunmaatregelen. De NOW en TVL hebben zeker geholpen. Maar, dat is niet genoeg. Als de bioscopen richting zomer gesloten moeten blijven is extra financiële steun hard nodig. Zonder die steun staat werkgelegenheid op het spel en dreigen bioscoopbedrijven in grote problemen te komen.

Daarom heeft de NVBF, bij monde van Ron Sterk (vice-voorzitter van de NVBF en CEO van Vue Cinemas Nederland) vandaag bij de ministers Bas van ’t Wout en Hugo de Jonge, in een door MKB Nederland VNO -NCW georganiseerd Webinar,  ervoor gepleit om naast de huidige TVL-regeling een ‘TVL-Plus regeling’ in het leven te roepen.

De TVL-plus regeling is bedoeld voor bioscoopondernemingen met veel Nederlandse bioscoopvestigingen die maar weinig of niet voor de huidige TVL in aanmerking komen. De NVBF wil graag met minister van t Wout van EZK meedenken over de wijze waarop de TVL-Plus regeling, ook in de uitvoering, vorm en inhoud kan krijgen.