Kinepolis Enschede opent ScreenX-zaal

bron: Holland Film NIeuws

Kinepolis opent in de bioscoop in Enschede een nieuwe ScreenX-zaal. Zaal vijf van het complex is voor dit doel omgebouwd. De ScreenX-zaal gaat 16 februari open voor het publiek.

De Premium Large Format concepten blijven een belangrijke manier van bioscopen om zich te kunnen onderscheiden. Met de investering in de nieuwe ScreenX-zaal in Kinepolis Enschede onderstreept de onderneming het geloof in die stelling weer eens.

Bij ScreenX worden ook de zijwanden van de bioscoopzaal gebruikt om delen van de film te projecteren. Bezoekers krijgen daarmee bij die specifieke scenes van de film een 270-graden beeld voorgeschoteld dat ze nog meer de film intrekt.

Kinepolis Enschede trapt in de ScreenX-zaal af met Madame Web, de film van Sony Pictures Releasing die deze week uitgaat in de Nederlandse bioscopen. En dus ook in ScreenX.

Voor inwoners van Enschede en omgeving geldt een speciale introductieprijs van 16 tot en met 25 februari. Dat betekent dat ze geen extra toeslag betalen die normaal gesproken bij dit soort vertoningen van toepassing is. Daarnaast ontvangt de bezoeker van een ScreenX-voorstelling een kortingscode waarmee ook iemand anders tot en met 10 maart kennis kan maken met ScreenX in Kinepolis Enschede.

Kinepolis heeft ook een ScreenX-zaal in Kinepolis jaarbeurs in Utrecht. Ook Pathé heeft in meerdere steden ScreenX-zalen.

ScreenX is een concept ontwikkeld door het Zuid-Koreaanse CJ 4DPLEX. Op dit moment zijn er wereldwijd meer dan 380 ScreenX-zalen in 42 verschillende landen.