HFN: Koning Willem-Alexander luistert naar verhalen uit film- en bioscoopsector

In wat een bijzondere bijeenkomst genoemd mag worden heeft koning Willem-Alexander gistermiddag een uitgebreid online gesprek gevoerd met in totaal negen vertegenwoordigers uit de Nederlandse film- en bioscoopsector. De koning, die te kennen gaf uit te kijken naar het moment dat ook hij met zijn gezin weer naar de film kan, wilde graag horen van mensen uit de sector hoe het hen momenteel vergaat.

Hoewel hij zich optimistisch toonde over de weerbaarheid van de bioscoopsector wond Pathé-directeur Jacques Hoendervangers er aan het begin van de digitale ontmoeting geen doekjes omheen: de laatste loodjes wegen echt het zwaarst. De bioscopen en filmtheaters kijken enorm uit naar het moment dat ze hun deuren na weken weer mogen openen. Het liefst zonder beperkende eisen. Want het maximale aantal bezoekers van 30 in combinatie met een verbod op het verkopen van eten en drinken doet de theaters echt de das om, zo bleek uit het verhaal dat de Pathé-directeur aan koning Willem-Alexander vertelde.

Volgens NVBF-directeur Gulian Nolthenius heeft de sector veel baat gehad bij de overheidsmaatregelen zoals de NOW- en TVL-regeling. Maar het heeft volgens hem niet kunnen voorkomen dat 750 à 1.000 mensen van de in totaal circa 4.500 werknemers in bioscopen en filmtheaters hun contracten beëindigd zagen.

Lees verder op de website van Holland Film Nieuws.