HFN Digitaal Magazine: interview Frank Groot (KINO Rotterdam) en opening Vue Enschede

Hij is weer: de nieuwe editie van Holland Film Nieuws in de digitale uitvoering. In dit nummer onder meer aandacht voor de Nederlandse productie Net als in de film en interviews met producent Frans van Gestel en Frank Groot van KINO Rotterdam. 

Vandaag is nummer 159 van Holland Film Nieuws uitgekomen. Het is de derde keer dat het vakblad voor het film- en bioscoopbedrijf in een digitale vorm verschijnt.

Werknemers van bioscopen en filmtheaters die lid zijn van de NVBF en die van leden van FDN hebben dankzij afspraken met de brancheverenigingen gratis toegang tot het magazine en alle andere informatie. Zij kunnen zich eenvoudig aanmelden voor de wekelijkse Nieuwsupdate op deze website. Zij krijgen het ook via andere kanalen aangeboden.

Ook andere geïnteresseerden kunnen toegang krijgen tot het magazine. Zij kunnen zich abonneren. Voor 60 euro op jaarbasis hebben ze dan ook toegang voor alle informatie, inclusief die achter de paywall.

Met in deze editie o.a. een artikel over KINO Rotterdam. Met twee nieuwe zalen, een Shining-bar plus een extra foyer met pooltafel kan KINO Rotterdam vanaf 1 maart veel meer bezoekers verwelkomen. Ondertussen zoekt de bioscoop naar nieuwe wegen om gezichtsbepalend te kunnen blijven. Frank Groot: ‘Het verbaast ons dat zoveel Nederlandse filmzalen er hetzelfde uitzien.’

In het magazine staat ook een "rondleiding" door theatermanager Angelina Casci in de twintigste bioscoop van Vue in Nederland: Vue Enschede in het voormalige postkantoor. Angelina Casci: ‘Het is fijn dat de grote ramen nog steeds open zijn. Er komt nu zoveel daglicht binnen. Een leuk detail is het glas in lood uit het oorspronkelijke gebouw dat nu in de ramen zit verwerkt. De verbouwing is in nauw overleg met de gemeente tot stand gebracht, want dit is toch een stukje geschiedenis van Enschede. Oudere bezoekers kennen het nog echt als het postkantoor.’