Cultuursector komt in actie voor Oekraïne

De cultuursector in Nederland laat dit weekend van zich horen met de actie hashtag hArtforUkraine. Van 4 tot en met 6 maart organiseren diverse partijen acties. Daarmee willen ze hun solidariteit tonen met de Oekraïne en steun geven aan de actie op Giro555.

Meer informatie over de actie en alle deelnemende partijen staat op https://h-artforukraine.nl, het statement:

"Het culturele veld is, zoals iedereen, diep geschokt door de ontwikkelingen in Oekraïne. We maken ons grote zorgen over de gevolgen van de grootscheepse vijandelijkheden in Oekraïne voor de inwoners van het land. Om solidariteit te tonen en om medeleven en steun te betuigen, organiseert het culturele veld aankomend weekend 4, 5 en 6 maart verschillende activiteiten."

Holland Film Nieuws schrijft:

"Naast musea, schouwburgen en theatergezelschappen doen ook bioscopen en filmtheaters mee aan de actie met de hashtag hArtforUkraine. Zo gaat de opbrengst van de vertoning Donbass bij filmtheaters naar Giro 555 en laten onder meer Filmtheater Agnietenhof in Tiel en Cinema Gouda het gebouw geel en blauw kleuren. Filmtheater Cinebergen in Bergen doneert een deel van de opbrengst aan Giro 555. Ook de opbrengsten van de theatershow van René Mioch zaterdag 5 maart in Pathé Leidscherijn in Utrecht gaat naar het rekeningnummer van de samenwerkende hulporganisaties.

Pathé heeft aangekondigd de film Olga donderdag 10 maart in negentien steden te zullen vertonen. De volledige opbrengst van deze film gaat naar Giro 555. Vanaf vandaag kunnen gebruikers van het Pathé All Stars loyalty programma er al voor kiezen hun korting te doneren aan de samenwerkende hulporganisaties.

Filmdistributeur Periscoop Film heeft gezegd een deel van de opbrengst van de film Flee dit weekend te zullen overmaken aan de hulporganisaties."

Op de site van Pathé staat te lezen dat op donderdag 10 maart de film Olga te zien zal zijn in Pathé bioscopen in alle steden waar Pathé gevestigd is. Olga is een ontroerend verhaal over fysiek krachtige, maar mentaal kwetsbare jonge turnsters, tegen de politieke achtergrond van de Oekraïense revolutie in 2013. De volledige opbrengst van deze film gaat naar Giro 555. Ook zijn binnenkort de spots van Giro 555 te zien in het voorprogramma in onze bioscopen - behalve rond de kinderfilms.