Conferentie: Constant Gardeneres: The Realities of Today’s Film Sector in Europe

Vorige week spraken professionals uit de filmindustrie op het Marché du Film - Festival de Cannes over de Europese filmindustrie tijdens de conferentie: 'Constant Gardeneres: The Realities of Today’s Film Sector in Europe'. Het hele gesprek is nu online terug te zien en te horen op YouTube!

In het gesprek staan vragen centraal zoals: Wat is de impact van COVID-19 op de filmsector in Europa? Waar zijn we vandaag? Hoe blijven we de unieke diversiteit vieren van de Europese filmcultuur? Hoe inspireren we het publiek om een ​​verscheidenheid aan films, waaronder onafhankelijke films en arthouse-films, in de bioscoop en het filmtheater te bekijken? Dit met op de achtergrond de impact van de afgelopen twee jaar, zie zeker herinnerd zullen worden als een van de meest uitdagende periodes in de geschiedenis van de filmsector, zeker ook in Europa. De focus van iedereen ligt nu op hoe we ons het beste kunnen aanpassen aan het ‘nieuwe normaal’ en hoe een waardevol herstel voor de hele waardeketen kan worden gerealiseerd, in het voordeel van zowel het Europese publiek als de industrie.

De conferentie werd georganiseerd door onze koepelorganisatie UNIC - The International Union of Cinemas in samenwerking met de European Audiovisual Production Association (CEPI), Eurocinema, Europa Distribution, Europa International, International Federation of Film Producers Associations (FIAPF), International Federation of Film Distributors' and Publishers' Association (FIAD), Federation of European Screen Directors (FERA), Federation of Screenwriters in Europe (FSE) en de International Video Federation (IVF)