CinemaCon: Kinepolis krijgt ScreenX

Kinepolis gaat in zee met het Koreaanse CJ 4DPLEX om zes van haar zalen met de projectietoepassing ScreenX uit te rusten. Dat maakte het bioscoopconcern vandaag bekend.

Vorig jaar presenteerde de Koreaanse ontwikkelaar CJ 4DPLEX een versie van 4DX waar de multiprojectietoepassing ScreenX aan was toegevoegd. Daarmee wordt vertoning op het hoofdscherm en twee zijschermen mogelijk maakt, met als gevolg een 270 graden kijkervaring.

Tijdens de CinemaCon heeft bioscoopconcern Kinepolis nu een overeenkomst getekend met CJ 4DPLEX voor een zestal ScreenX-zalen. Waar die zalen komen is nog niet bekendgemaakt. Kinepolis exploiteert 53 bioscopen in Europa, waarvan 17 in Nederland. Al dit jaar moet de eerste ScreenX-zaal van Kinepolis een feit zijn.

Kinepolis-CEO Eddy Duquenne is met blij met de nieuwe partner. ‘We zijn altijd trots geweest op onze partnerships en deze samenwerking met CJ 4DPLEX zal ons streven naar ‘the ultimate movie experience’ verder kracht bijzetten. We kijken ernaar uit om filmervaringen van een ander niveau naar onze klanten te brengen. Samen met CJ 4DPLEX zullen we de grenzen van deze ervaringen blijven verleggen.’

Eerder deze week onthulde CJ 4DPLEX tijdens de CinemaCon motion seating, waarbij de stoelen van bezoekers omhoog komen, en VR Disc & Racing, een simulator voor immersive gaming. Ook sloot het bedrijf een overeenkomst met Cineplex Duitsland voor de eerste 4DX-bioscopen daar.  

 

bron: HFN