Boek 'Alles is film' feestelijk gelanceerd

Hieronder vindt u het bericht van Holland Film Nieuws :

Met een feestelijke bijeenkomst op het NDSM-terrein in Amsterdam is dinsdagavond het eerste exemplaar van het boek Alles is film overhandigd. Actrice Monic Hendrickx was de ontvanger, zij en regisseur Diederik van Rooijen schreven ieder een voorwoord. Vanaf vandaag ligt Alles is film in de boekhandels.

Alles is film toont in 36 hoofdstukken hoe in Nederland films ontstaan, aan de man worden gebracht en vertoond. Het boek bevat tientallen interviews met kopstukken uit de hele industrie: van acteurs en regisseurs tot exploitanten, agenten en marketeers.

Hoofdredacteur Jeroen Huijsdens merkte bij de presentatie op dat de werelden van productie en exploitatie vaak langs elkaar heen leven, en dat dit boek een manier is om iedereen eens met elkaar kennis te laten maken.  

Veel van de geïnterviewden waren naar het NDSM-terrein in Amsterdam-Noord gekomen om hun exemplaar van Alles is film persoonlijk op te komen halen. Voor de gelegenheid was er een tentoonstelling ingericht, met onder meer auto’s die in Nederlandse films gebruikt zijn.

Komende weken zal het team achter Alles is film nog op boektoernee gaan.

Tekst: Holland Film Nieuws