Benefietvoorstelling in Landvast van succesfilm voor Giro555, kijkers bepalen zelf hun entreebedrag

De Alblasserdamse bioscoop Landvast heeft een extra voorstelling van de succesfilm Triangle of Sadness ingepland. De opbrengst daarvan gaat in haar geheel naar Giro555, voor hulp na de aardbevingen in Turkije en Syrië.

‘Iedereen heeft de verschrikkelijke beelden na de aardbeving in Turkije en Syrië wel gezien. Het is duidelijk dat er heel veel geld nodig is voor eerste hulp en opbouw’, schrijft de bioscoop in een persbericht. ‘Vele initiatieven zijn al gestart. Ook Landvast zal op donderdag 16 februari een benefietvoorstelling houden, waarbij de opbrengst van deze voorstelling in haar geheel naar Giro555 gaat.’

Bezoekers van de speciale voorstelling worden ontvangen met koffie en baklava. Triangle of Sadness heeft de Gouden Palm in Cannes gewonnen en daarnaast vier European Film Awards in de wacht gesleept. Deze satire is een hilarische en tegelijk genadeloze aanval op de wereld van de superrijken en kreeg lovende recensies.

Bioscoopgangers bepalen bij het reserveren zelf hun ticketprijs, die tegelijk hun donatie voor Giro555 is. Het basisticket is 17 euro, maar ze kunnen een keuze maken uit hogere bedragen. Ook de fooi van deze avond en een deel van de horecaomzet wordt toegevoegd aan de opbrengst.

bron: AD.nl